Exposició “Malacologia Frederic Travé Alfonso”

Home polifacètic, amb una activitat molt vital abocada al coneixement i col·leccionismes variats. Advocat de formació i president de la delegació de l’IBM a Catalunya. Es va casar amb Maria … Llegir més

Home polifacètic, amb una activitat molt vital abocada al coneixement i col·leccionismes variats. Advocat de formació i president de la delegació de l’IBM a Catalunya. Es va casar amb Maria Antònia Maristany Ibarra (+Cubelles 2011), filla del comte de de Lavern. La Tona, va ser la companya que sempre li féu costat, acollidora i divertida amb els amics.   La col·lecció de malacologia està formada per unes 500 peces adquirides per Travé arreu del món en que predominen les espècies provinents de la regió indopacífica, més vistoses i de major grandària; algunes espècies es poden considerar rares o poc comunes. A més dels mol·luscs s’hi troben una trentena de coralls.   Quan Frederic Travé va morir la seva esposa va donar al Museu de Ciències Naturals de Granollers la biblioteca d’ornitologiae i de jardins, i diverses col·leccions de ciències naturals que formaven el seu museu particular, entre les quals aquesta de malacologia, la de papallones i la d’animals naturalitzats.   La sala recrea en part l’ambient de la museologia original de la casa de Cubelles, amb diversos plafons originals que es troben també a l’escala i a la biblioteca del museu.

Data inici: 2017-12-20T00:00:00.000
Data fi: 2018-12-30T00:00:00.000
Població: agenda:ubicacions/barcelona/valles-oriental/granollers
Lloc de l’esdeveniment: C. de Palaudàries, 102 (Jardins Antoni Jonch Cuspinera)
Entitat organitzadora: Museu de Ciències Naturals de Granollers
Link: http://www.museugranollersciencies.org/

Deixa un comentari