Jerusalem

Teatre. De Jez Butterworth

A Jerusalem, Pere Arquillué protagonitza un muntatge transgressor que va deixar fascinat el públic britànic. Un text extremament original i singular que parteix de les essències de la vella Anglaterra.   Decadent, abandonat, patètic, però també valent i divertit… Així és l’antiheroi que protagonitza aquesta peça, aplaudida tant al West End com a Broadway.   És el dia de Sant Jordi, patró d’Anglaterra, i en una localitat rural que aquell dia acull la fira del comtat, Johnny “el Gall” Byron surt del remolc on viu. Les autoritats el volen desnonar per poder construir al solar que ocupa i un pinxo li vol clavar una pallissa. És l’home més odiat del poble? Potser, però també és el més estimat: els amics volen que surti amb ells de festa i el seu fill el reclama perquè passin junts el dia visitant la fira. És una mena de Falstaff del nostre temps, un personatge modern però que al·ludeix constantment a una Anglaterra medieval idealitzada mentre beu, consumeix drogues o eludeix les autoritats que el persegueixen. Tot plegat constitueix el retrat d’una Gran Bretanya que perd el contacte amb les arrels, l’estampa d’un món rural esclau dels seus propis mites que, en fer paleses les seves realitats més ombrívoles, fa miques les visions idealitzades de la vella Albió.

Data inici: 2019-11-14T00:00:00.000
Data fi: 2020-01-06T00:00:00.000
Població: agenda:ubicacions/barcelona/barcelones/barcelona
Lloc de l’esdeveniment: C. de l’Hospital, 51
Entitat organitzadora: Teatre Romea
Link: http://www.teatreromea.com

Deixa un comentari