Exposició “Art i propaganda pel fet”

Aquesta exposició es configura al voltant de les noves pràctiques artístiques d’inspiració llibertària que actualment s’estan duent a terme a l’estat espanyol. Pràctiques que més enllà del seu propi contingut … Llegir més

Aquesta exposició es configura al voltant de les noves pràctiques artístiques d’inspiració llibertària que actualment s’estan duent a terme a l’estat espanyol. Pràctiques que més enllà del seu propi contingut polític són polítiques per les condicions de producció i difusió, alienes a la institució “art” i que busquen implicar-se amb determinats moviments socials.   Des de fa uns anys s’han organitzat un seguit de trobades en les quals s’ha buscat reflexionar de manera col·lectiva sobre les relacions entre art i anarquia en què es la presència de l’activisme de caràcter llibertari ha estat indissociable: Arte y propaganda libertaria (Madrid, 2015), ANARCO (València, 2016-17) i les Jornadas de Arte y Creatividad Anarquistas (Madrid, 2015-2019).   El denominador comú d’aquestes experiències és que estan basades en l’autogestió i l’ajuda mútua, on els procediments jeràrquics de la institució “art” són abandonats a la recerca d’instruments horitzontals d’organització a través d’assemblees i grups d’afinitat, qüestionant les figures d’autoritat i legitimació habituals del sistema artístic.   En aquesta mostra hi participen: l’artista visual Byron Maher (membre del Sindicat de manters de Madrid), el CDR Joan Rebull, la secció sindical de la CNT a Línea Directa En Contingencia, la fotògrafa Laura Pinta Cazzaniga, la plataforma de creació i recerca Sitesize, el col·lecti Monteperdido i la publicació El Pressentiment.

Data inici: 2019-10-10T00:00:00.000
Data fi: 2020-01-11T00:00:00.000
Població: agenda:ubicacions/barcelona/osona/vic
Lloc de l’esdeveniment: C. de Sant Francesc, 1
Entitat organitzadora: ACVic Centre d’Arts Contemporànies
Link: www.acvic.org

Deixa un comentari