Exposició “Jo soc allò prohibit”

D’Isaki Lacuesta. Videoinstal·lació

La instal·lació reflexiona sobre l’arbitrarietat de la censura i la confusió jurídica a través d’una cambra fosca on es projecten imatges prohibides.   “Som allò que delimiten les nostres prohibicions, ja que tota societat es defineix a partir de l’autoimposició de límits”, aquesta reflexió és el punt de partida de “Jo soc allò prohibit”, de l’artista i director Isaki Lacuesta (Girona, 1975), la videoinstal·lació guanyadora de la cinquena edició del Premi de Videocreació de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals, Arts Santa Mònica, Departament de Cultura i Loop Barcelona.   Com a “pròleg o epíleg” la instal·lació ofereix també un espai informatiu sobre el tema de la prohibició, on els visitants podran trobar-hi quatre entrevistes: a l’advocat Benet Salellas, que analitza les prohibicions des de la jurisprudència; el periodista David Jiménez, exdirector d’El Mundo que explica les coaccions a la llibertat d’expressió; l’artista i comissari Pedro G. Romero, que parla de prohibició i tabú en el món de l’art; i finalment el cantautor Albert Pla, que exposa les nombroses experiències que ha patit de censura.   “Jo soc allò prohibit”, la videoinstal·lació d’Isaki Lacuesta estarà acompanyada de dos peces més d’aquest mateix autor: la sèrie Lugares que no existen. Goggle Earth 1.0 (2009) i el curtmetratge El rito (2010), tots dos projectes estan estretament relacionats amb la censura d’imatges. El primer explorant espais que l’aplicació Google Earth oculta o tergiversa, i el segon fent pública l’execució animal d’un escorxador gironí.

Data inici: 2020-02-15T00:00:00.000
Data fi: 2020-05-03T00:00:00.000
Població: agenda:ubicacions/tarragona/montsia/amposta
Lloc de l’esdeveniment: C. Gran Capità 38 – 40
Entitat organitzadora: Lo Pati – Centre d’Art d’Amposta
Link: https://www.lopati.cat

Deixa un comentari