Festival de Cinema Jueu 2019

El Festival de Cinema Jueu de Barcelona va néixer l’any 1999 amb la vocació d’afirmar i difondre la cultura jueva tan estretament lligada al passat de Barcelona i de Catalunya. … Llegir més

El Festival de Cinema Jueu de Barcelona va néixer l’any 1999 amb la vocació d’afirmar i difondre la cultura jueva tan estretament lligada al passat de Barcelona i de Catalunya. Hom calcula que als segles XIV i XV el deu per cent dels barcelonins eren jueus; com és natural, això ha marcat les arrels de la ciutat i el seu esdevenir històric.   El Festival  està consolidat com una oferta cultural integrada i contínua de la ciutat de Barcelona, i és l’únic de les seves característiques a la península Ibèrica. Els moviments migratoris de la diàspora jueva han facilitat la fusió amb els costums i la cultura de diversos indrets del món. La programació del festival recull aquesta diversitat del pensament i de la cultura jueus, així com la seva relació amb altres cultures, i ho fa amb una actitud oberta, donant cabuda a totes les seves manifestacions. I per tal de difondre aquesta diversitat es seleccionen obres cinematogràfiques de provada qualitat, reconegudes i premiades a festivals internacionals, provinents en la seva majoria de la indústria independent i de cinematografies que no solen arribar a les pantalles del nostre país.   Projeccions   Dia 12: Waldheims walzer (El cas Waldheim) Dia 13: Die geträumten (Els somiats) Dia 14: Homemad(e) Dia 15: Those who go and those who stay (Els qui se’n van i els qui es queden) Dia 17: La petite praire aux Bouleaux i Die Paipierene Brücke (El pont de paper) Dia 18: Jenseits des Krieges (La guerra de l’Est) Dia 19: The Interpreter (L’intèrpret) Dia 20: Lykke-Per (Un home afortunat) i Tel Aviv on fire (Tel Aviv en flames) Dia 21: The muses of Bashevis Singer (Les muses de Bashevis Singer) i Fig tree (La figuera) Dia 22: M Dia 24: Waldheims walzer (El cas Waldheim) Dia 25: The Interpreter (L’intèrpret) i Tel Aviv on fire (Tel Aviv en flames) Dia 26: Lykke-Per (Un home afortunat) Dia 27: Figh tree (La figuera) i Jonathan Agassi saved my life (Jonathan Agassi va salvar la meva vida) Dia 28: Jonathan Agassi saved my life (Jonathan Agassi va salvar la meva vida) Dia 29: M Per accedir a tota la programació, vegeu la pàgina web del Festival de Cinema Jueu de Barcelona.

Data inici: 2019-09-12T00:00:00.000
Data fi: 2019-09-29T00:00:00.000
Població: agenda:ubicacions/barcelona/barcelones/barcelona
Lloc de l’esdeveniment: Pl. de Salvador Seguí, 1-9
Entitat organitzadora: Filmoteca de Catalunya
Link: http://www.filmoteca.cat/web/la-filmoteca

Deixa un comentari