“Inventari sobre la ciutat construïda”

Conferència

A càrrec de Joan Subirats, tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i José Luis Villacañas, filòsof. Modera Fèlix Riera, director de la Fundació Romea.   En el marc del cicle “Diàleg entre ciutats Madrid/Barcelona”, l’objectiu del qual és desenvolupar i establir una sèrie de conferències i diàlegs entre Barcelona i Madrid.   Les trobades se celebraran a les dues ciutats. El propòsit és generar un flux de trobades entre intel·lectuals i artistes de Madrid i de Barcelona, ​​per definir un eix de sensibilitats afins.   La finalitat és posar en contacte amb la societat barcelonina i madrilenya a una sèrie de personalitats del món creatiu i intel·lectual per a avançar en un major coneixement de la realitat cultural que es desenvolupa en ambdues ciutats, així com donar a conèixer l’alt potencial de les dues ciutats i buscar la manera de millorar la seva dinàmica de col·laboració i coneixement cultural.   No hi ha dia en què no es plantegi alguna imatge negativa de la realitat econòmica, política, cultural o social de Barcelona i Madrid per definir les dues ciutats. Tot sembla indicar que ens trobem en una època on la critica negativa sembla l’única manera de contribuir a generar una dinàmica positiva i constructora de ciutat. Però que passaria si es preguntés als ciutadans si es veurien en cor de fer un inventari de les coses positives que han succeït a Barcelona i Madrid.   En la conferència “Inventari sobre la ciutat construïda”, aquesta qüestió es formularà a dos prestigiosos pensadors com són Joan Subirats i José Luis Villacañas, amb les següents preguntes: Es veuria en condicions de fer un inventari de les coses positives que s’han construït a la ciutat de Madrid i Barcelona en els últims vint anys? Estem en condicions de ressaltar, sense por de ser considerats arribistes polítics, que han ocorregut una sèrie d’esdeveniments a la ciutat que l’han fet créixer i fer-la millor? Som a temps encara d’oposar una visió negativa de l’esdevenir de les ciutats a una visió realista del que estan proposant als seus ciutadans?

Data inici: 2019-12-02T00:00:00.000
Data fi: 2019-12-02T00:00:00.000
Població: agenda:ubicacions/barcelona/barcelones/barcelona
Lloc de l’esdeveniment: C. de l’Hospital, 51
Entitat organitzadora: Teatre Romea (Fundació Romea)
Link: https://www.teatreromea.cat/ca/fundacio-romea

Deixa un comentari