La cantant Calba

Teatre

Nascut el 1912 a Slatina, Romania, fill de pare romanès i mare francesa, educat fins als 13 anys a França i resident a París des de 1938, Ionesco ha escrit tota la seva obra en francès, i és membre des de 1970 de l’Académie Française.   Amb La cantant calba, la seva primera obra, estrenada al Théatre des Noctambules de París, l’11 de maig de 1950, iniciava el que hom sol anomenar, d’aleshores ençà, teatre de l’absurd.   Malgrat la reacció inicial de desconcert i protesta del públic, Ionesco aconseguí en poc temps ser acceptat i reconegut a tots els escenaris del móin occidental. Actualment La cantant calba es representa encara cada nit al Théatre de la Huchette, de París, després de mantenir-s’hi més de 60 anys consecutius.   Ionesco trenca tota mena de convenció, perquè és l’anti-teatre. Es val de l’humor per a expressar una realitat psicològica. El sentit immediat dels mots és inconnex, però allò que ens dóna un sentit profund és el lligam amb unes realitats vives en la ment de l’espectador.   Aquest hi troba un mirall d’allò que tothom té d’insubstancial i d’incomunicable.   Text: Eugène Ionesco Direcció: Equip de direcció del Teatre del Sol Intèrprets: M. Antònia Vidal, Llorenç Costa, Bruna Feliciano, Manu Fuster, Xajo Gorina i Cristina Suàrez

Data inici: 2019-10-26T00:00:00.000
Data fi: 2019-12-21T00:00:00.000
Població: agenda:ubicacions/barcelona/valles-occidental/sabadell
Lloc de l’esdeveniment: C. del Sol, 99
Entitat organitzadora: Teatre del Sol
Link: http://www.teatredelsol.org

Deixa un comentari