Les Santes 2018, Festa Major de Mataró

Dins dels actes programats en el marc de 2018 Any Europeu del Patrimoni Cultural.   Mataró  celebra  la  seva  festa  major,  les  Santes,  en  honor  de  les  santes  Juliana  i  … Llegir més

Dins dels actes programats en el marc de 2018 Any Europeu del Patrimoni Cultural.   Mataró  celebra  la  seva  festa  major,  les  Santes,  en  honor  de  les  santes  Juliana  i  Semproniana. La festivitat,  que  arriba  anualment la  darrera setmana  de  juliol,  va  ser  declarada  festa  patrimonial d’interès nacional i va ser inclosa al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.   Del 19 al 29 de juliol els gegants, el foc, la música, els balls, els castells i la gent omplen els carrers de la ciutat, amb un ambient festiu únic i compartit. El dia més important de la festivitat és el 27 de juliol, diada en la qual se celebra la Missa de Les Santes. Aquesta missa, estrenada l’any 1848 i amb clares influències de l’estil operístic italià, és una de les escasses mostres de la música litúrgica i religiosa vuitcentista que encara es mantenen vives a Catalunya.   A més dels actes més tradicionals de la festa, durant aquests deu dies Mataró esdevé l’escenari de propostes culturals per a tots els públics.   Per obtenir informació més detallada consulteu el web de l’Ajuntament de Mataró.   #AnyEuropeuPatrimoni

Data inici: 2018-07-19T00:00:00.000
Data fi: 2018-07-29T00:00:00.000
Població: agenda:ubicacions/barcelona/maresme/mataro
Lloc de l’esdeveniment:
Entitat organitzadora: Diferents espais
Link:

Deixa un comentari