Mercè Rodoreda: 50 anys d’Aloma

Fins el 31 d’octubre Exposició “Aloma de Mercè Rodoreda. 50 anys de la segona edició revisada de la novel·la”. Exposició per commemorar els cinquanta anys de la segona edició d’Aloma, de … Llegir més

Fins el 31 d’octubre Exposició “Aloma de Mercè Rodoreda. 50 anys de la segona edició revisada de la novel·la”. Exposició per commemorar els cinquanta anys de la segona edició d’Aloma, de Mercè Rodoreda. L’exposició farà itinerància per biblioteques i espais culturals durant tot l’any 2019, amb l’objectiu d’explicar l’obra dins la producció de Rodoreda i en el seu context històric, cultural i literari, i busca promoure’n la lectura.   Dimarts 15 d’octubre a les 18.30 h La plaça del diamant de Mercè Rodoreda amb TeclaSmit Teatre, a càrrec de Marta Baldirà, Montse Romans, Montse Sans, Carme Ponce, Cinta Ramon, Helena Lucas, Agnès Martí, Pilar Domingo, Isabel Bitria, Mònica Ors, Xesca Arqués, Duli Ramos, Àngels Sabaté, Antònia Sabater i Carme Carles. Selecció del text i direcció: Sergi Xirinacs. Seguint el text de la novel·la, Colometa, ja en edat avançada, ens conta els avatars de la seva vida. Quinze actrius, quinze dones, encarnen un mateix personatge: la Natàlia (Colometa). L’obra, i la posada en escena, és un monòleg que el personatge, amb quinze veus, ofereix al públic de manera natural com si es tractés d’una reunió d’amigues. No hi ha escenari, no hi ha pati de butaques. Les intèrprets són entremig del públic.   Dimarts 29 d’octubre a les 19 h Aloma, 50 anys de la segona edició de la novel·la amb Anna Maluquer. Aloma narra els sentiments i la manera de situar-se al món d’una noia de divuit anys que entra a l’edat adulta. Per mitjà de la seva història, la novel·la ens parla de la identitat, de la família, de l’amor, de la mort, de les il·lusions i de la realitat; és a dir, de la vida. Enllaça les dues grans etapes literàries de Mercè Rodoreda. En tenir una versió dels anys trenta i una versió dels anys seixanta, l’obra es converteix en la frontissa que vertebra les dues grans etapes de la producció novel·lística de l’escriptora. Anna Maluquer és poeta, rapsoda i guia literària.

Data inici: 2019-10-15T00:00:00.000
Data fi: 2019-10-31T00:00:00.000
Població: agenda:ubicacions/tarragona/tarragones/tarragona
Lloc de l’esdeveniment: C. Fortuny, 30
Entitat organitzadora: Biblioteca Pública de Tarragona
Link: http://bibliotecatarragona.gencat.cat/ca/inici/

Deixa un comentari