Visita guiada al Castell d’Òdena

El pas dels rius sempre són espais complexos i necessaris. Espais rellevants i que acaben configurant-se com a elements que cal controlar. L’Anoia presenta diversos espais que el permeten travessar … Llegir més

El pas dels rius sempre són espais complexos i necessaris. Espais rellevants i que acaben configurant-se com a elements que cal controlar. L’Anoia presenta diversos espais que el permeten travessar a gual i un d’ells el trobem a Jorba, però si, a més a més, aquest pas coincideix amb una via de primer ordre com és el Camí Ral, aquest es converteix en imprescindible.   Aquesta posició estratègica no va passar desapercebuda en època comtal i ràpidament, tot i que no sembli que fos l’espai més idoni, el Gep es veié coronat amb el Castell de Jorba. Aquest esdevindria una peça clau per al control de la Conca d’Òdena i també una plataforma privilegiada per a l’expansió cap el sud i l’oest, en l’expansió de la Marca.   Però, sorprenentment, els protagonistes de les històries del Castell de Jorba no foren gairebé mai els homes, si no les dones. Dones fortes, valentes i agosarades que consolidaren i mantingueren la Baronia de Jorba.   Ara, finalment, podreu descobrir les històries, misteris i secrets del Castell de Jorba, cada segon diumenge de mes, a les 12 hores. El punt de trobada és la plaça de l’Ajuntament de Jorba.

Data inici: 2019-01-27T00:00:00.000
Data fi: 2019-12-22T00:00:00.000
Població: agenda:ubicacions/barcelona/anoia/odena
Lloc de l’esdeveniment: C. de la Torre, 2
Entitat organitzadora: Castell d’Òdena
Link: https://anoiaturisme.cat/anoia/castell-dodena

Deixa un comentari