Exposició “Àngels Nous. Escenes de la reforma de la Plaça de la Gardunya, Barcelona (2005-2018)”

De Jorge Ribalta

El procés de transformació de la plaça de la Gardunya no només permet entendre –si bé de manera epigonal– quines eren les lògiques de l’antic pla urbanístic «Del Liceu al Seminari», ideat pels arquitectes Lluís Clotet i Óscar Tusquets, que va començar a implantar-se a Barcelona a principis dels anys vuitanta. També posa de manifest quins patrons van ordenar les reformes successives a l’interior del Raval, on una institució cultural, en aquest cas l’Escola Massana, esdevé punta de llança d’«exercicis de cirurgia urbana», en paraules del mateix Tusquets, és a dir, d’una instrumentalització de la cultura en operacions amb un impacte socioeconòmic conflictiu en els teixits ciutadans.   “Àngels nous” –títol que s’inspira en “l’àngel de la història” de Walter Benjamin– presenta, per primera vegada en un context expositiu, el seguiment fotogràfic que Jorge Ribalta (Barcelona, 1963) va fer durant tretze anys, entre el 2005 i el 2018, de la plaça de la Gardunya, atenent principalment aquelles modificacions relacionades amb la seva morfologia i els seus usos públics.   Comissari: Valentín Roma.   Visites guiades gratuïtes, a partir del 27 de juliol: dimarts, 18 h i dissabtes i diumenges, 12 h.  

Data inici: 2019-07-20T00:00:00.000
Data fi: 2019-10-20T00:00:00.000
Població: agenda:ubicacions/barcelona/barcelones/barcelona
Lloc de l’esdeveniment: La Rambla, 99
Entitat organitzadora: La Virreina Centre de la Imatge
Link: http://ajuntament.barcelona.cat/lavirreina/ca

Deixa un comentari