Exposició “Black & White”

Fotografies de Jordi Larroch

Jordi Larroch (pseudònim de Jordi Alcaraz) forma part dels creadros contemporanis que converteixen la poesia en imatge. «Black & white» és una mostra que evidencia com la poesia és un mitjà de comunicació al servei d’una idea, una manifestació de com el fet poètic forma part de la quotidianitat. Vint imatges en blanc i negre que, a partir de la unió, l’aparellament i la combinació d’objectes casolans amb una funció i un context determinats, esdevenen quelcom diferent. Uns objectes que muten, que es transformen i generen nous significats. En un exercici de minimalisme i síntesi extrems digne d’admirar, l’obra d’aquest fotògraf barceloní instal·lat a Pamplona ens ensenya a percebre les coses des d’una altra òptica amb la voluntat de captar la part subjacent de l’espai circumdant, de descobrir allò que no es veu, de recuperar la mirada de l’infant lliure de prejudicis.   Les fotografies de la mostra són escenaris plens de càrrega conceptual, i els objectes, despullats de qualsevol ornament superflu, esdevenen els autèntics protagonistes de cada captura. Són composicions que parlen, que comuniquen. Algunes vegades dos elements s’uneixen per donar lloc a un nou significat, a una realitat inesperada. En d’altres, inclús, és el mateix objecte qui és manipulat de manera subtil. La incorporació de títols a les obres, amb jocs de paraules i interpretacions polisèmiques, posa de manifest com el text forma part de l’obra, atès que ajuda l’espectador a completar-ne el significat. El relat que construeix Larroch és una narració visual juganera, delicada, vital, emotiva, divertida i també crítica. Es tracta d’un seguit d’ocurrències lúcides que, sense oblidar la composició i el valor estètic, dialoguen amb l’espectador, i el conviden a observar, a reflexionar, i, de vegades, fins i tot a somriure i, per què no, a somniar.

Data inici: 2018-09-16T00:00:00.000
Data fi: 2019-01-06T00:00:00.000
Població: agenda:ubicacions/lleida/urgell/agramunt
Lloc de l’esdeveniment: Pl. del Mercat, s/n
Entitat organitzadora: Fundació Privada Espai Guinovart.
Link: http://www.espaiguinovart.cat/

Deixa un comentari