Exposició “L’art de la ciència. Jordi Sabater Pi”

Jordi Sabater Pi (Barcelona, 2 d’agost de 1922 – 5 d’agost de 2009) serà recordat per la troballa del Floquet de Neu, el goril·la albí que va viure gairebé quaranta … Llegir més

Jordi Sabater Pi (Barcelona, 2 d’agost de 1922 – 5 d’agost de 2009) serà recordat per la troballa del Floquet de Neu, el goril·la albí que va viure gairebé quaranta anys al Zoo de Barcelona. Tanmateix, Sabater Pi és molt més que el descobridor d’un animal mediàtic. També va ser un científic reconegut internacionalment pels seus descobriments sobre les eines dels ximpanzés i la cultura de tribus com la dels Fang o per haver treballat amb Dian Fossey. Aquesta mostra se centra en la seva faceta científica i especialment en la capacitat d’observació, que ell considerava la base del coneixement. El visitan descobrirà el Sabater artista, dibuixant, fotògraf i observador del detall. A les seves llibretes hi anotava, de manera incansable, apunts anatòmics, mesures, colors, retrats, tatuatges, expressions, etc. L’exposició esdevé un repàs del que ha significat el dibuix científic, una eina imprescindible d’observació i d’anàlisi. Són comissaris de l’exposició Josep Oriol Sabater Coca i Santi Molera.   Els visitants de l’exposició hauran de respectar estrictament les mesures sanitàries anticovid vigents. L’ús de la mascareta, el rentat de mans amb hidrogel i el distanciament social són obligatoris.

Data inici: 2021-01-16T00:00:00.000
Data fi: 2021-03-07T00:00:00.000
Població: agenda:ubicacions/girona/garrotxa/olot
Lloc de l’esdeveniment: Carrer de l’Hospici, 8
Entitat organitzadora: Museu de la Garrotxa (Sala 15)
Link: https://museus.olot.cat/museu-garrotxa/

Deixa un comentari