Exposició “De París a Girona. Mela Muter i els artistes polonesos a Catalunya” 

Mela Muter era el pseudònim utilitzat per Maria Melania Mutermilch, una de les pintores més reconegudes de principis del segle XX. Nascuda a Varsòvia el 1876 en el si d’una … Llegir més

Mela Muter era el pseudònim utilitzat per Maria Melania Mutermilch, una de les pintores més reconegudes de principis del segle XX. Nascuda a Varsòvia el 1876 en el si d’una culta i adinerada família jueva, el 1901 es va traslladar a París amb el seu marit, l’escriptor i crític d’art Michel Mutermilch. Des del 1902 va exposar regularment als diferents salons. Vinculada a la comunitat d’artistes polonesos de París, va participar activament de la vida cultural i artística de la ciutat. El 1911 va presentar la seva primera exposició individual a Barcelona, convidada pel galerista Josep Dalmau. L’any següent hi va tornar a exposar, juntament amb altres artistes polonesos i el 1914 ho va fer, de nou en solitari, a la sala Athenea de Girona.   La mostra de la qual és comissària Glòria Bosch, Susanna Portell i Arthur Tanikowski, presenta l’itinerari artístic i vital d’aquesta dona,. Hi ha prop d’una seixantena d’obres de Muter, al costat d’altres representatives dels artistes polonesos d’avantguarda amb qui es va vincular: Olga Bozanaska, Eugene Zak, Elie Nadelman o Léopold Gottlieb, entre d’altres.

Data inici: 2018-11-24T00:00:00.000
Data fi: 2019-04-23T00:00:00.000
Població: agenda:ubicacions/girona/girones/girona
Lloc de l’esdeveniment: Pujada de la Catedral, 12
Entitat organitzadora: Museu d’Art (Àmbit 3)
Link: http://museuart.com

Deixa un comentari