Exposició “Imatge i semblança”

Salvador Juanpere (Reus, 1953) és un destacat escultor de l’escena artística catalana que ha desenvolupat un singular llenguatge a l’entorn de l’ofici de l’escultor. Es serveix d’un gran virtuosisme tècnic … Llegir més

Salvador Juanpere (Reus, 1953) és un destacat escultor de l’escena artística catalana que ha desenvolupat un singular llenguatge a l’entorn de l’ofici de l’escultor. Es serveix d’un gran virtuosisme tècnic que el connecta amb les tradicions clàssiques, precisament per situar conceptualment el treball escultòric en un estat de suspensió respecte a l’humanisme que el va caracteritzar en períodes precedents. En aquest procés finalista, feixuc, al qual hauria arribat la modernitat escultòrica a final del segle XX, l’artista reactiva amorosament i alhora críticament allò que l’ha constituït per dins: els pedestals, les eines, els recursos de l’estatuària, els estris per transportar-la, els materials sobrants… tots ells són reproduïts literalment amb materials durs (marbre, ferro, acer, pedra, formigó o bronze).   El model acaba per ser la pròpia circumstància i contingència del taller, que Juanpere homologa amb la tasca escultòrica sostinguda dins d’una llarga temporalitat poblada pels seus escultors admirats (J. Oteiza, C. Brancusi, A. Giacometti, l’òrbita Bernini, J. Beuys, G. Penone, els Povera…), amb els quals estableix vincles ben visibles que oscil·len de forma dialèctica entre l’homenatge i la discussió als seus principis artístics.   Per relacionar-se amb ells i també amb els poetes, matemàtics, pensadors i pensaments religiosos històrics, Juanpere s’alia amb la textualitat. Les paraules són, per a ell, un important suport de plasticitat viva que conviu de forma natural amb la matèria escultòrica, en intricats jocs de reflexió que impliquen i comprometen intensament l’espectador.   Podeu ampliar la informació de l’exposició “Imatge i semblança” al web del Museu de Montserrat.

Data inici: 2018-11-30T00:00:00.000
Data fi: 2019-03-24T00:00:00.000
Població: agenda:ubicacions/barcelona/bages/monistrol-de-montserrat
Lloc de l’esdeveniment: Abadia de Montserrat
Entitat organitzadora: Museu de Montserrat
Link: http://www.museudemontserrat.com/

Deixa un comentari