Exposició “La comarca d’Osona 50 milions d’anys enrere”

Durant el període Eocè i principis de l’Oligocè (fa entre 58 i 32 milions d’anys), la gran conca que avui és Osona s’anava omplint de sediments marins i continentals. Avui … Llegir més

Durant el període Eocè i principis de l’Oligocè (fa entre 58 i 32 milions d’anys), la gran conca que avui és Osona s’anava omplint de sediments marins i continentals. Avui apareixen en forma de les roques que dibuixen el relleu osonenc: conglomerats, calcàries, gresos i margues. Dintre les roques s’han conservat excepcionalment com a fòssils les restes de molts organismes que habitaren els diferents ambients de deposició.   Així, l’exposició reflectirà un gran esclat de vida marina, des de peixos, tortugues i mamífers, fins a tota mena d’invertebrats (crancs, cargols, petxines, eriçons, etc.). Però a més dels esquelets preservats, les favorables condicions que es van donar permeteren que també apareguin fossilitzades delicades mostres d’activitat orgànica com ara caus, petjades o rastres.   Inauguració dissabte 29 de setembre a les 17.30 h.

Data inici: 2018-09-29T00:00:00.000
Data fi: 2019-01-05T00:00:00.000
Població: agenda:ubicacions/barcelona/osona/vic
Lloc de l’esdeveniment: C. de l’Arquebisbe Alemany, 5
Entitat organitzadora: Museu de l’Art de la Pell
Link: http://www.museuartpellvic.cat/

Deixa un comentari