Exposició “L’equilibri possible”

Albert Ràfols Casamada (Barcelona, 1923-2009) i Maria Girona (Barcelona, 1923-2015) pertanyen a la generació d’artistes formada durant els primers anys de la postguerra. Tots dos, en aquest context difícil i … Llegir més

Albert Ràfols Casamada (Barcelona, 1923-2009) i Maria Girona (Barcelona, 1923-2015) pertanyen a la generació d’artistes formada durant els primers anys de la postguerra. Tots dos, en aquest context difícil i poc estimulant del primer franquisme, van lluitar plegats, juntament amb molts altres artistes de la seva generació, per dinamitzar-lo i construir un ambient cultural modern i més lliure.   Aquesta exposició aprofundirà en algunes de les iniciatives més rellevants de la seva trajectòria artística –la fundació del grup “Els Vuit”, els Salons d’Octubre, la fundació de l’Escola Eina, etc.–, sense oblidar fets vitals comuns com el viatge d’estudis a París, becat per l’Institut Francès, o els estius passats a Calaceit i Cadaqués, reflex de dues vides complementàries. És, de fet, un aprofundiment als seus inicis artístics i a una vida en comú dedicada a l’art, sense oblidar les relacions i connexions de les seves obres, aparentment oposades, divergents, però alhora íntimament unides.   Aquesta exposició vol ser, a més, una reivindicació de l’obra i la figura de Maria Girona, normalment a l’ombra, que, a més de conrear una obra pròpia i de qualitat sovint poc coneguda, jugà també un paper decisiu en tot aquest procés de renovació de l’art de postguerra.    Podeu ampliar la informació de l’exposició “L’equilibri possible” al web del Museu de Montserrat.

Data inici: 2018-11-10T00:00:00.000
Data fi: 2019-05-05T00:00:00.000
Població: agenda:ubicacions/barcelona/bages/monistrol-de-montserrat
Lloc de l’esdeveniment: Abadia de Montserrat
Entitat organitzadora: Museu de Montserrat
Link: http://www.museudemontserrat.com/

Deixa un comentari