Exposició “Picasso – Picabia”

La pintura en qüestió

L’exposició “Picasso – Picabia” fa un recorregut per la història de l’art des del naixement del cubisme cap el 1910, passant pel dadaisme el 1915 –del que Picabia és sens dubte un dels seus protagonistes-, i pel període 1925-1928, quan ambdós artistes comparteixen el gust per un “classicisme monstruós”. Finalitza amb una selecció de les seves últimes pintures: si Picasso va retornant a la figura humana fins a la seva mort, l’any 1973, Picabia, els darrers anys de la seva vida fa una obra que es base en súbtils monocròms esquitxats per punts.   La mostra “Picasso – Picabia” que està constituïda per més de 150 pecess (pintura i obra gràfica) i material d’arxiu (revistes, cartes i fotografies), proposa analitzar el diàleg que s’estableix entre les obres de Picasso i Picabia i mostra els vincles reals o imaginats entre ells. Els dos artistes d’origen espanyol que se’ls va relacionar en els seus inicis per la semblança dels seus cognoms, van compartir, sobretot, el desig de desafiar les convencions pictòriques establertes per la historiografia de l’art, i per tots dos “assasinar la pintura” va ser el camí que van agafar per rejuvenir-la.  

Data inici: 2018-10-11T00:00:00.000
Data fi: 2019-01-13T00:00:00.000
Població: agenda:ubicacions/barcelona/barcelones/barcelona
Lloc de l’esdeveniment: C. de la Diputació, 250
Entitat organitzadora: Fundació Mapfre. Casa Garriga Nogués
Link: https://www.fundacionmapfre.org/fundacion/es_es/exposiciones/sala-casa-garriga-nogues/

Deixa un comentari