Booking.com

Guia Paris

Coneguda a tot el món com la ciutat de la llum, i disputant-se amb Venècia el de ciutat de l’amor, París es una ciutat moderna i cosmopolita, però carregada d’història i cultura.

Amb el riu Sena com a Eix vertebrador de la ciutat, París ha anat engolint diversos nuclis al seu voltant, mantenint en cada un la seva pròpia empremta original. Notredam, Montmatre, St. Germain-des-pres, Els tullits, Arc del Triomf i La Torre Eiffel, fins a completar els catorze districtes mes cèntrics. També disposa d’una extensa varietat de museus, fruit del seu passat colonial i conqueridor, així com de capital cultural del segle passat, i com a punt neuràlgic de totes les avantguardes culturals. El Louvre, Pompidur, Orsay, o el museu Rodin entre altres. Amb una gastronomia excel·lent per a totes les butxaques, i ofertes per a tots els gustos i edats, com Eurodisney, els cabarets i musicals o la moda.

A París s’hi arriba bé als aeroports de Charles de Gaulle o Orly, perfectament connectats a la ciutat per la xarxa ferroviaria, recentment també aterren vols amb destinació a París a l’aeroport de Beauvais, al nord de la ciutat, connectats al centre amb un servei d’autocars.

Notredam i Montmatre

A dalt del turó, hi ha la basílica del Sagrat Cor, amb unes vistes impressionants de la ciutat.

S’hi pot accedir bé per les escales, jardins i estrets carrers, bé pel funicular. Tot i ser un emplaçament força turístic amb botigues de souvenirs, val la pena anar-hi.

Ja que a la plaça del teatre, just al costat de la basílica s’hi pot degustar bon cafè i gaudir dels nombrosos artistes que s’hi apleguen, podent arribar a comprar autentiques obres d’art a preus molt raonables.

St.Germain-des-pres

Aquests dos barris son molt interessants per imbuir-se a l’ambient cultural de la ciutat, perdes pels seus carrerons empedrats, on hi trobarem petites boutiques, llibreries interessants, i algun que altre lloc on escoltar Jazz o menjar be.

L’església de St.Germain-Des-Prés es la mes antiga de la ciutat, i passejant pel Boulevard de St. Germain hi trobarem fantàstiques terrasses, llibreries importants, restaurants i boutiques. També hi ha el museu Delacroix.

El Cafè de Flore, habitual de filòsofs, o Les Deux Magots, punt de trobada de Hemingway.

Però com a imprescindibles el Museu D’Orsay amb importants obres de finals del S.XIX i principis del S.XX. Conté interessants obres pictòriques de Renoir Delacroix, Manet, Gaugin. Així com mobiliari Art-nouveau, i les famoses escultures de Rodin “el pensador” i “el petó”.

Els Tullits

Aquest barri, un dels mes luxosos del centre de París, està emmarcat a una banda per la placa de la concòrdia, i a l’altra pel museu del Louvre.

Hi podem trobar les boutiques de Cartier, Chaumet i Boucheron entre d’altres.

Sorprenents passeigs pels impressionants jardins, s’arriba fins el museu mes important de França, un dels mes importants d’Europa i del món.

Ja que entre les seves sales s’hi poden trobar antiguitats egípcies, etrusques, greges o romanes. Importants obres pictòriques de totes les èpoques, artistes i països, destacant-ne la “Mona Lisa” de Leonardo Da Vinci.

Els camps elisis

La impressionant avinguda dels camps elisis, es espectacular per la seva amplitud, que dona una meravellosa perspectiva de l’arc de Triomf on hi desemboca.

En els jardins, herència de la exposició universal de 1855, encara s’hi troben exemples dels palaus que s’hi van aixecar. També hom hi pot trobar el palau de l’Elisi.

Booking.com